GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

De ce Legendele Olimpului?

Autor: Alexandra Gabor (membru Speakers Junior)

Știți de ce se asociază Europa cu un taur? sau Cum s-au format munții Atlas? sau De ce unele constelații se numesc Orion, Ursa mare, sau Andromeda?

Vă spun cum am aflat eu…

Am aflat citind Legendele Olimpului.

Bine, dar ce are de-a face un munte sau un continent cu mitologia greacă?

Păi, haideți să vă spun cum Europa și-a primit numele datorită mitologiei grecești.

Europa era o fată.  Era fiica lui Agenor, regele Fonicei.

Într-o zi, pe când Europa stătea pe o pajiște, Zeus, zeul fulgerelor și stăpânitorul Olimpului, a coborât pe pământ. Acesta voia să o facă pe Europa soția lui. Drept urmare s-a transformat într-un taur cu coarnele de aur și s-a amestecat într-o cireadă, poruncindu-i lui Hermes, zeul mesager, să se transforme-n păstor și să mâneze cireada spre pajiștea pe care stătea Europa. Europa, văzând taurul, s-a mirat și atunci, Zeus, a reușit să o urce pe spinarea lui, pornind la drum. Au călătorit timp de trei zile prin mare, până când au ajuns într-o țară. Acolo, Zeus a transformat-o pe Europa in soția lui, numind acea țară Europa, după numele ei.

Citind Legendele Olimpului învățam multe lucruri. De exemplu, aflăm că Nike a fost o zeiță a victoriei, nu doar niște pantofi sport, sau că termenul cronologie provine de la titanul timpului, Cronos. Multe lucruri care apar în Legendele Olimpului apar și în ziua de azi. De aceea cred că citind legendele Olimpului ne vom îmbogăți cunoștințele și vom înțelege semnificația multor lucruri.

     Așa că…..SPOR LA CITIT!

Lasă un comentariu