GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SA VORBIM DESPRE…

 Cum ajuta vorbitul in public dezvoltarea copilului?

Sa vorbesti in fata unui public este o imbinare de abilitati.

Ai nevoie sa stii cum sa iti controlezi emotiile in situatii de stres, sa stii cum sa iti folosesti limbajul nonverbal, sa poti sa influentezi opiniile oamenilor, sa captezi si sa mentii atentia, sa spui povesti si multe, multe altele.

Atunci cand iti investi copilul cum sa vorbeasca in public, practic ii dezvolti abilitatile de comunicare si increderea in sine.

Cum se face ascultat? 

Sunt foarte inventivi atunci cand sunt in relatie cu noi, cu persoane cunoscute lor si stiu cum sa se faca ascultati. Insa, cum se pot face ascultati in orice moment, in diverse medii – in societate, la o petrecere sau de ce nu intr-o competitie.

Cum capteaza atentia? Cum isi exprima opinia? Sunt intrebari care se invart in jurul aceleasi idei …

Cum oferi feedback unui copil?

Majoritatea parintilor asteapta cele mai bune performante de la copiii lor!

Sunt aceste rezultate influentate strict de numarul orelor de studiu, nivelul cunostintelor si de dorinta parintilor?

Desigur ca nu, iar in urmatoarele randuri va propun sa discutam despre una dintre metodele, care influenteaza semnificativ evolutia copiilor nostri: Aprecierea rezultatului.

 Sa-nvatam de la copii. 5 lectii pentru a te face inteles!

Excelent, daca stai sa te gandesti cat de important este pentru un parinte ca vacanta de vara sa fie o placere si o distracsie pentru copii, ce se vor intoarce multumiti dintr-o astfel de vacanta cu multe amintiri de povestit si experiente diverse care contribuie la dezvoltarea lor.

Comunicarea fara cuvinte.

David, are 4 ani si desi nu isi poate explica „stiintific” ceea ce simte atunci cand il imbratisezi, simte foarte bine transformarea sa personala si reactia la nivel emotional atunci cand este imbratisat. Are si o definitie proprie: „Imbratisarea este ca apa rece intr-o zi fierbinte de vara. Ma racoreste ca sa merg mai departe.” (… cu bicicleta, evident).

Vorbitul in public, rusinea si copiii.

(articol interviu)

Sunt copii care au curaj de a vorbi in public, pentru care frica de a vorbi in public nu este un obstacol, pentru ca au crescut intr-un mediu care a promovat increderea, libertatea de exprimare si convingerea ca fiecare avem un cuvant de spus. Din pacate aceasta categorie este restransa.